Kripto’da Akümüle nedir?
Akümüle bir diğer adıyla akümülasyon bir fiyat ve hacim grafiğindeki, yatırımcılar veya teknik analistler tarafından büyük yatırımcıların zaman içerisinde çok fazla sayıda hisse satın aldığını veya biriktirdiğinin göstergesi olarak görülen, çoğunlukla yatay hisse senedi fiyat hareketi ile karakterize edilir. Sık sorulan bir soru olan akümüle ne demek kripto parada da aynı cevaba sahiptir.
Bu, kurumsal yatırımcıların hisselerini satmaya başladığı distribütör ile karşılaştırılabilir. Distribütör ise üreticinin ya da tedarikçinin olan ürün veya ürünlerin belli bazı bölgelerde satışını ve tanıtımını sağlamakla yetkili dağıtıcı firmalara verilen isimdir. Bir hisse senedinin dağıtım bölgesinde mi yoksa birikim bölgesinde mi olduğunu anlayabilmek, yatırım başarısına yardımcı olur. Amaç, birikim alanında satın almak ve dağıtım alanında satmaktır.
Binance Nedir? Nasıl Kullanılır?Binance Nedir? Nasıl Kullanılır? Binance özellikle son 2 yıldır kripto paraların popülerliğinden dolayı sıkça karşılaştığımız bir isimdir. Kripto paralar özellikle son 2 yıldır yükselmiş ve yükselmeye devam etmektedir. Bu nedenle kripto paralara karşı olan ilgi büyük bir oranda artmıştır. Binance 11 yıllık bir altcoin yatırımı yapılabilen platforma denilmektedir. Uzun yıllardır olmasından dolayı süperbetin casino son derece güvenilir bir yatırım platformudur. Günümüzde dünya üzerinde yaklaşık olarak
İlgili İçerik
Akümülasyon’u Anlama
Akümülasyon, yatırımcıların satın almaya veya satmaya karar verirken tanıması önemlidir. Deneyimli yatırımcılar, hisse senedinin yüksek, düşük veya arada bir yerde olduğunu gösteren kalıpları ararlar. Amaç, bir hisse senedi fiyatının momentumunun olup olmadığını ve hangi yönde olduğunu belirlemektir. Akümülasyon sürecinde bir stok patlamak üzere olabilir. Bir hisse senedi fiyatının belirli bir fiyat seviyesinin altına düşmemesi ve uzun bir süre yatay bir aralıkta hareket etmesi, yatırımcılara hisse senedinin yatırımcılar tarafından biriktiğini ve sonuç olarak yakında yükseleceğinin bir göstergesi olabilir.
Akümülasyon, yalnızca bir grafik biçimidir. Grafik, aynı zamanda, bir hisse senedinin bir satış noktasına yaklaştığını gösterebilecek distribütör yani dağıtım bölgesi olarak da bilinen şeyi tanımlamak için de kullanılır. Yatırımcılar her zaman için hisse senedi fiyatlarındaki dalgalanmalar ile işlem hacimleri arasındaki farklılıkları ararlar. Bu, grafik analizlerinin anahtarı olmaktadır.
Çevrimiçi ticaret firmaları vasıtasıyla çevrimiçi grafik araçlarının yaygın bir şekilde bulunması, bir zamanlar profesyonellerle sınırlı olan tekniklere daha fazla yatırımcının erişmesine izin veriyor. Bu araçlar, yatırımcıların hisse senetlerinin ne zaman hareket ettiğini görmek ve o sırada neler olduğunu anlamak için yıllar içinde geriye bakmalarına izin verir. Tüccarlar, fiyat ve hacim hareketi aralıklarını belirlemeye çalışırlar; büyük iniş veya çıkışların olmadığı uzun bir yan grafik aralığı, stokun akümülasyon alanında olduğunu ve yükselmek üzere olabileceğini gösterir.
Kripto Para GeleceğiKripto paraları hemen hemen artık herkes bilir. Özellikle Bitcoin dediğimizde herkesin aklına kripto paralar gelir. Bazı dönemlerde çok ciddi bir şekilde yükseliş yakalayarak herkes tarafından merakla takip edilen bu para birimini dijital para olarak adlandırmamız mümkün. Peki bu kripto para geleceği nasıl şekillenecek ve ya kripto paralar geleceğimizi nasıl şekillendirecek? Kripto Para Geleceği
Bu sorulara cevap vermeden önce yukarıda paylaştığım yazımızı incelemeniz faydanıza olacaktır. Aslında geçmişi 2009
İlgili İçerik
Akümülasyon ve distribütör göstergesi
Akümülasyon ve distribütör göstergesi (A/D), bir hisse senedinin birikip birikmediğini gösterir. Ayrıca bunun, bir hisse senedinin dağıtılma durumunu değerlendirmek adına fiyat ve hacmi kullanan kümülatif bir gösterge olduğunu da belirtmek gerekir. Akümüle/dağıtım ölçüsü, hacim akışı ile hisse senedi fiyatı arasındaki farklılıkları saptamaya çalışır. Bu işlem, söz konusu eğilimin ne kadar güçlü olduğu hakkında fikir vermektedir. Fiyat yükseliyor ancak gösterge düşüyorsa, bu, birikim ya da satın alma hacminin fiyat artışını desteklemede yeterli olmayabileceğini ve bir düşüşün olabileceğini gösterir.
A/D göstergesi kümülatiftir, yani bir dönemin değerinin sonuncusundan eklendiği veya çıkarıldığı anlamına gelir. Yükselen bir A/D çizgisi yükselen bir fiyat trendini teyit etmeye yardımcı olurken, düşen bir A/D çizgisi bir fiyat düşüş trendini teyit etmeye yardımcı olur.